top of page

Padleruter fra Sand

Ruteforslag 1:

Padle ut mot Viksholmen, og hold til høyre for denne og forbi. Padle langs land utover mot Svennebyholmen, padle rundt denne og tilbake langs land på andre siden av Storsjøen. Her er det muligheter å gå i land ved begge holmene, men også ved svabergene ved land.

Ruteforslag 2:

Padle ut mot Svennebyholmen, gjennom sundet og ut mot Rovøya via Frierholmen og Fleskeholmen. 

Ruteforslag 3 for den erfarne:

Gjennomfør ruteforslag 2, og padle videre til Engeholmen, Lille Svarten og Svartholmen. Her kan du besøke 8 av Storsjøens øyer på samme tur, men det anbefales at du har padlet en del før du legger ut på en slik på én dag.

Øyer og badeplasser

Viksholmen: Her går det an å gå i land, og det er fint å padle rundt øya inni vika. Relativt kort padlevei, omtrent 15 minutter. 

Svennebyholmen: Fint å gå i land for pause, og er litt større enn Viksholmen. Tar omtrent 40 minutter i rolig padletempo.

Rovøya: En av de største øyene, og er tildels dekket av skog med svaberg rundt nesten hele øya. Fine muligheter for overnatting i telt. Omtrent halvannen times padletur.

Øyen: Storsjøens største øy som er bebodd. Du kan finne flere spesielle fuglearter her, og ta turen videre inn i Seimsjøen naturreservat.

Engeholmen: Sjarmerende øy med noe spesiell utforming. Fint å slå leir. 

Vesle Svarten: Her er det ei lita hytte som er åpen for alle, i tillegg er det gode bålmuligheter og svaberg for soling.

Molensa: Badeplass med sandstrand, veldig langgrunne forhold

Bukkeneset: Gode parkeringsmuligheter, badeplass med toalett, grill, strand og sandvolleyballbane

Kalvhella: Badeplass med sand, berg og gressplen. Fasiliteter som toalett og skiftebu. Vi leier også ut kanoer herfra.

Padleruter fra Kalvhella

Ruteforslag 1:

Padle ut til Ramsholmen. Her er det fint å gå i land og flotte muligheter for å overnatte i telt eller hengekøye. Forleng turen med å padle rundt holmen før du returnerer til Kalhvella igjen. Dette er en fin og barnevennlig tur.

Ruteforslag 2:

Padle ut mot Ramsholmen og videre over mot Øyen og inn i Seimsjøen naturreservat. Her kan du få oppleve dyre- og fuglelivet i sitt rette element i naturskjønne omgivelser. Det er ikke tillatt å slå leir i naturreservatet, men tar du turen litt lengre nord på Øyen kan du finne muligheter her, eventuelt på Rovøya.

Ruteforslag 3:

Hold til høyre for Ramsholmen og padle langs land i nordlig retning. Videre padler du forbi Trøsilandet hvor det er fine muligheter for å gå i land langs svabergene før du setter kursen utover mot Engeholmen. Her er det også muligheter for å gå i land. Videre kan du ta turen innom Bukkeneset, før du padler ut mot Rovøya og rundt denne øya før du setter kursen tilbake mot Kalvhella. Det er flere overnattingsmuligheter på øyene du passerer på turen, men dersom du skal padle hele ruten på én dag bør du sette av hele dagen.

bottom of page